Home

Dejavnosti

Enodnevni izletiEnodnevni izleti


Slap ob Idrijci je pravi kraj za enodnevne izlete.
Dobre pol ure vožnje je oddaljeno zgodovinsko mesto Idrija, najstarejše slovensko rudarsko mesto na Unescovem seznamu. Pol tisočletno rudarjenje je mestu in okolici zapustilo izjemno bogato dediščino tehniških in kulturno-zgodovinskih spomenikov in znamenitosti, ki so kot muzejski objekti na ogled obiskovalcem. Tu je še znamenita idrijska čipka, pa krajevna kulinarična ponudba z znamenitimi žlikrofi.
Le dvajset minut vožnje je oddaljen kraj Cerkno, kjer se nahaja partizanska bolnica Franja, spomenik in simbol boja, humanosti in junaštva v boju proti fašizmu in nacizmu med drugo svetovno vojno,
O dogajanjih in grozotah prve svetovne vojne pa govori in opozarja Kobariški muzej, oddaljen le pol ure vožnje, prejemnik muzejske nagrado Sveta Evrope za leto 1993. Tu je še Kobariška zgodovinska pot, ki povezuje naravne znamenitosti z zgodovinskimi točkami in spomeniki.

Slabo uro vožnje so oddaljena Goriška brda, dežela opojnih trenutkov, dežela briške češnje in marelice, odličnega oljčnega olja in vrhunskih vinarjev, ki omogočijo oglede svojih kleti in pokušino vin.
In malo dlje – Postojna s svojo jamo, ki nudi skok v preplet rovov, galerij in dvoran, obiskovalcu pa spoznavanje kraških pojavov in podzemnih živalskih vrst. In tu je še Predjamski grad, slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvojljiv.
Iz Idrije lahko nadaljujete pot do Ljubljane, mesto po meri človeka, prepredeno s slikovitimi in prijetnimi kotički, ki vas bo presenetilo.
In za tiste ljubitelje festivalov - v okolici se odvijajo številni festivali, dok katerih je najbolj znan in odmeven Metaldays, ki poteka na sotočju Tolminke in Soče.
In še malo dlje do morja…. čudoviti Piran, Gradež z laguno, Devin z gradom in nazaj na Kras, v objem prečudovitih barv kamna in ruja.

^

Copyright © 2016 Bed & Fishing | Izdelava spletne strani: Editor d.o.o.