Home

Dejavnosti

PohodništvoPohodništvo


V smeri Slapa ob Idrijci je na Šentviško goro proti vasema Ponikve in Pečine urejena označena  gozdna steza, na katero lahko gost vstopi prav za hišo. Prebivalci  to pot imenujejo Pot skozi Žlebi, kar veliko pove o tem, da pot sestavlja čisto pravi žleb, po katerem ob večjem deževju tečejo hudourniki, v nadaljevanju pa pot ponuja ogled kraških pojavov kot so manjše kraške jame. Po poti se lahko nadaljuje do vasi Roče, ki leži nad vasjo, po poti navkreber pa prispemo v vas Ponikve, kjer nas očara čudovito Marijino cerkev na hribu nad vasjo,  delo arhitekta Jožeta Plečnika. Ob cerkvi je postavljena panoramska tabla, na kateri si je možno ogledati vse bližnje in daljne hribe.
Pohodniškim in tekaškim navdušencem je v vseh letnih časih na voljo prek 40 km lepo urejenih in označenih makadamskih, gozdnih, kolovoznih in asfaltnih poti, primernih tudi za nordijsko hojo.
Lokacija hiše omogoča enostaven dostop do Cerkljanskega hribovje, preko katerega potekajo številne planinske poti. Le dvajset minut vožnje je do Tolmina, kjer lahko vstopite na pot Alpe Adria,  povezuje tri regije: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino in seveda na Pot miru, ki od Alp do Jadrana povezuje območja in ljudi z bogato kulturno in naravno dediščino vzdolž nekdanje soške fronte.

^

Copyright © 2016 Bed & Fishing | Izdelava spletne strani: Editor d.o.o.